初一英语试题一般有什么样的题型 - 初一英语卷子题型

时间:2019-02-13分类:英语

初一英语试题一般有什么样的题型

听力、单选、完形填空、句型转换、阅读理解、选词填空、作文。

人教版初一上册英语期末考试题

七年级上册期末考试

英 语 试 题

亲爱的同学们,请你们认真审题,并且注意书写工整、认真答题,考出自己的真实水平!Good Luck!

请将第一卷答案写在答题卡内,否则不记分

第一卷选择题

I. 单项选择题(25)分

1.I think it is ________ interesting book.

A a B an C 不填 D the

2.---Is this _______ dictionary?----No, it isn't.. It is _______ dictionary.

A you,he B your , he C you ,his D your , his

3.Please_______ these things _____your classroom.

A bring , to B take , to C bring ,for D take ,for

4.Let's_______ basketball.

A plays B play, the C play D to play

5._____your brother_______English?

A Do ,like B Do ,likes C Does ,like D Does, likes

6. My sister _____eggs ______breakfast.

A have, for B has, for C have, to D has ,to

7.---Do you often _______a movie?

----No , I often ________TV.

A see ,see B watch ,watch C see ,watch D watch ,see

8.Thanks________the photo _______your school.

A of, for B for ,of C for, about D about, for

9.The boy is _______.He eats_____good food.

A healthy , a lot B health ,a lot of C healthy , lots of D heath, a lot of

10._____ are these socks ? ---Twenty yuan.

A What B How old C How much D When

11.____do you want?----Blue.

A How much B What color C What D When

12. September is _____month of the year. A nine B ninth C the ninth D the nineth

13.My good friend is twelve_______

A, years old B year old C old year D old years

14.--________is your teacher ? -----He is in the classroom.

A When B How C Where D What

15.I like apples , _____I don't like oranges

A and B or C but D 不填

16.Do you often go to see Beijing Opera______your friend______ weekends?

A with , about B about , on C with, on D on ,with

17.He likes playing _______ piano and he can play_______volleyball.

A.the the B the 不填 C 不填 不填 D the 不填 18. What club do you want ________?

A to join B join C joins Djoin in

19.You can call him ______035-7578.

A at B in C for D on

20. Let me ______your watch.

A have a look B has a look C have a look at D has a look at

21.---Your English is very good.--_________________.

A No, it isn't good B Yes C Thank you D Don't say like this

22. He can _____about Chinese history.

A learn B to learn C learns D to lear ns

23.---______David and Jane like bananas? ---Yes ,___________.

A Do, he does B Do , they do C Does , he does D Do , they don't

24. Excuse me , C an you help _______?

A his B our C he D us

25.Look! These are ______pens.

A your brother B you C your brother's D your brothers

II.完形填空 (10分)

June 26 action movies and she often goes 2 7 Chinese action movies. She thinks they are very 28 . She thinks documentaries are boring, 29 she doesn’t like 30 . She thinks they are scary. She 31 likes Beijing Opera. Some 32 don’t like it, but she thinks it very 33 . She thinks she can 34 Chinese history. She with her friends 35 to see Beijing Opera.

( )26. A. really like B. like really C. really likes D. likes really

( ) 27. A. seeing B. to see C. see D. sees

( ) 28. A. exciting B. boring C. difficult D. sad

( ) 29. A. but B. so C. or D. and

( ) 30. A. comedies B. thrillers C. action movies D. documentaries

( )31. A. too B. either C. also D. often

( ) 32. A. people B. peoples C. English D. Chinese

( ) 33. A. interesting B. boring C. scary D. exciting

( ) 34. A. thinks of B. think of C. learns about D. learn about

( ) 35. A. has B. go C. wants D. find

V.阅读理解 (15分)

A

根据短文内容选择最佳答案

This is a Chinese boy. His name is Wu Yonghua. He is twelve. He is in No. 8 Middle School. He’s in Class Three, Grade Two. His English teacher is Mr. Liu. His Chinese teacher is Mr. Zhu. Bob is an English boy. He’s in No. 8 Middle School, too. His English teacher is Miss Wang. His Chinese teacher is Mrs. Fang. Wu Yonghua and Bob are Number 5. They are good friends.

( ) 36. Wu Yonghua is _____ boy. A. an American B. a Chinese C. an English D. a Japanese

( ) 37. How old is Wu Yonghua? _______. A. He’s 10 B. He’s 11 C. She’s 12 D. He’s 12

( ) 38. Bob is ______ boy. A. a Chinese B. an English C. an American D. a Japanese

( )39. How old is Bob? _______. A. He’s 12 B. She’s 12 C. He’s 13 D. We don’t know

( ) 40. Which is not right(正确)?

A. Mr. Zhu is Bob’s English teacher.

B. Mrs. Fang is Wu Yonghua’s Chinese teacher.

C. Bob is Wu Yonghua’s friend

D. A and B

B

Jim is a basketball fan (球迷). He is very good at playing basketball. Michael Jorden is his favorite (最喜欢的) basketball player. Jim is on the school basketball team. Every Friday (星期五) afternoon, they play basketball after class. Jim’s friend Mike isn’t good at basketball, but he’s very good at football. Ronaldo is his favorite football player. Mike is on the football team. They play football every Tuesday afternoon. 根据短文内容判断正(T)、误(F)。

( ) 41. Jim likes basketball very much.

( )4 2. Michael Jorden is a football player.

( )4 3. Jim plays basketball every day.

( ) 44. Jim’s friend Mike is good at basketball, too.

( ) 45. Ronaldo is Jim’s favorite football player.

第一卷选择题答题卡

注意:书写要工整、清楚,否则不记分(1-35题每题1分36-45题每题1.5分)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

41 42 43 44 45

第二卷非选择题

IV.根据句意及首字母(汉语)提示补全单词(10分)

1.December is the t_________month of the year .

2.Can you a__________ this question?

3.Tom is English but he can s_______ Chinese .

4.This story s__________ very interesting.

5.The apple is a kind of f_________.

6.I ________( 想 )he likes English.

7.It's an English --Chinese ___________(字典)

8.Is Zhao Wei a ___________ (成功的) actor?

9.This shirt is very good and I want to _________ (买下)it.

10.You can buy clothes for __________ (自己).

V. 按要求改写句子(12分)

1.Lucy has a friend.(改为一般疑问句) _______Lucy ________ a friend?

2.Can she play basketball?(做否定回答) No, _______ ________

3.My brother’s birthday is April 3rd.(划线提问) ______ _______ your brother’s birthday?

4.Do Jim and Bob want a room ?(做肯定回答) Yes , _______ ________.

5.My parents are forty .(划线提问)

________ _________ are your parents?

6. want,join.to,we,English,club,the (连词成句)

7.often,we,to,go,see,Beijing Opera,our,friends,with(连词成句)

VI.对话配对 根据A栏内容在B栏选择正确的答案(8分)

A

( ) 1. How much is the white T-shirt?

( ) 2. It’s a very successful thriller,

( ) 3. Does she want to go to movies?

( ) 4. How old is she?

( ) 5. What can I do for you?

( ) 6. What kind of movies do you like?

( ) 7. Who likes Cartoons best?

( ) 8. When is your cousin’s birthday?

B

A. She’s 13.

B. I like thrillers.

C. It’s Sep. 21st.

D. My brother does.

E. It’s $ 12.

F. but I think it’s boring.

G. Yes, please. I need a black bag.

H. No, she doesn’t.

VII..根据短文内容用所给词的适当形式填空(10分) Mr. White____(be) an English man. He teaches English. His English class is very interesting. He ____(like) us and we like him, too. Mr. White _____(have) two children—Tom and Lucy. Tom ____(be) seven and _____(he) sister Lucy is four. Tom _____(go) to school but Lucy _____(not go) to school . Mr. White likes to wear a T-shirt and jeans(牛仔裤). Football is _____(he)favorite sport. After school we have a basketball match. Mr. White often _____(watch) and joins (加入) us. He ______(play) basketball just (只是) for fun.

VIII.补全对话,答案写在题后的横线上。(10分)

Jack: Can I (1)_______ (2)___________?

Rose: Yes, please. I want some football socks.

Jack: (3)______ (4)_______do you want?

Rose: White. How much(5)_______ (6)_______?

Jack: Ten yuan .

Rose: I will take (7)_________.

Jack: (8)________you(9)_____________.

Rose: (10)_________you very much.

Jack: You are welcome.

IX.书面表达(20分)

以My friend为题,根据提示写一篇作文

Ann有一个好朋友,他是中国人,他的名字叫李平,今年14岁了,9月10日是的他的生日。他喜欢足球和电影,看!足球在椅子下面,许多VCD在桌子上,他经常和他的父亲下棋,他弹吉他弹的很好。你喜欢 他吗?

答案

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

B D B C C B C B C C

11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

B C A C C C D A A C

21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

C A B D C C B A B D

31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

C A A D C B D B D C

41 42 43 44 45

T F F F F

第二卷非选择题

IV.根据句意及首字母(汉语)提示补全单词(10分)

1.twelfth 2.answer 3.speaker 4.sounds 5.fruit 6.think 7.dictionary 8.successful 9.take/have 10.yourself

V. 按要求改写句子(12分)

1.Does,have 2.she,can’t 3.When ,is 4.they,do 5.How,old 6.We want to join the English club. 7.we often go to see Beijing Opera with our friends.

VI.对话配对 根据A栏内容在B栏选择正确的答案(8分)

1.E 2.F 3.H 4.A 5.G 6.B &.D 8.C

VII..根据短文内容用所给词的适当形式填空(10分)

is ,likes, has,is,his,goes,doesn’t go,his,watches,plays

VIII.补全对话,答案写在题后的横线上。(10分)

1. help 2.you 3.What 4.color 5.are 6.they 7.them 8.Here 9.are 10.Thank

IX.书面表达(20分)

My friend

Ann has a friend .His name is Li Ping. He is 14years old .His birthday is on September 10th .He likes playing football and going to the movies.Look!There is a football under the chair.There are some VCDs on he table. He often plays chess with his father. He plays guitar very well. Do you like him?

2011初一下册英语期末试卷题型或复习资料快

[正] What are the women teachers doing? [析] 在英语中,当一名词作定语修饰另一名词(单或复数形式)时,作定语的名词一般要用其单数形式;但当man,woman作定语修饰可数名词复数形式时,要用其复数形式men,women. 2. 房间里有多少人? [误] How many peoples are there in the room? [正] How many people are there in the room? [析] people作“人、人们”解时,是个集合名词,其单复数同形。 3. 我想为我儿子买两瓶牛奶。 [误] I want to buy two bottle of milk for my son. [正] I want to buy two bottles of milk for my son. [析] 表示不可数名词的数量时,常用“a / an或数词 +表量的可数名词 + of + 不可数名词”这一结构, 其中当数词大于1时,表量的可数名词要用其复数形式。 [第二类] 动词类 4. 你妹妹通常什么时候去上学? [误] What time does your sister usually goes to school? [正] What time does your sister usually go to school? [析] 借助助动词do(或does)构成疑问句或否定句时,句中的谓语动词用其原形。 5. 琳达晚上经常做作业,但今晚她在看电视。 [误] Linda often do her homework in the evening,but this evening she watching TV. [正] Linda often does her homework in the evening,but this evening she is watching TV. [析] 在初一英语学习阶段,我们接触到了两种主要时态:一般现在时和现在进行时。一般现在时表示经常的或习惯性的动作,常和often,usually,sometimes 等时间状语连用。在一般现在时的句子中,若主语是第三人称单数,谓语动词要用其第三人称单数形式。现在进行时表示现阶段正在进行或发生的动作,现在进行时由be(am / is / are) + ving形式构成。 6 这双鞋是红色的。 [误] This pair of shoes are red. [正] This pair of shoes is red. [析] 在shoes,trousers,gloves,glasses等表示成双成对的衣物或工具名词前用pair(表计量)修饰时,谓语动词的形式由pair的单复数形式来决定。 [第三类] 代词类 7. 这张票是她的,不是我的。 [误] This is hers ticket. It’s not my. [正] This is her ticket. It’s not mine. [析] 物主代词有形容词性物主代词和名词性物主代词之分。形容词性物主代词之后一定要接名词,而名词性物主代词之后不需接任何词。 8. 吴老师教我们英语。 [误] Miss Wu teaches our English. [正] Miss Wu teaches us English. [析] teach sb. sth.中的sb.作teach的宾语,因此当sb.为人称代词时要用其宾格形式。 [第四类] 介词类 9. 你能找到这个问题的答案吗? [误] Can you find the answer of this question? [正] Can you find the answer to this question? [析] 英语中用“the answer to …”表示“……的答案”。类似结构还有the key to the door,the way to the zoo等。 10. 格林先生星期六上午来这里。 [误] Mr Green will come here in Sunday evening. [正] Mr Green will come here on Sunday evening. [析] 表示在上午、下午等时,介词要用in;而表示在具体的某天上午、下午时,介词要用on. 11. 那个穿着红裙子的小女孩是我们老师的女儿。 [误] That little girl on a red skirt is our teacher’s daughter. [正] That little girl in a red skirt is our teacher’s daughter. [析] 用介词表示“穿戴衣物”时,只能用in,其他介词没有此用法。 [第五类] 副词类 12. 莉莉,你为什么不回家呢? [误] Lily,why don’t you go to home? [正] Lily,why don’t you go home? [析] come,go 等后接here,there,home等地点副词时,地点副词前不加to。 [第六类] 连词类 13. 我喜欢语文和英语,但我不喜欢体育和历史。 [误] I like Chinese and English,but I don’t like P.E.and history. [正] I like Chinese and English,but I don’t like P.E.or history. [析] 在肯定句中并列成分之间用and来连接;而在否定句中,并列成分之间的连接需用or。 [第七类] 冠词类 14. 乘飞机去北京花了史密斯一家人一个小时。 [误] It takes Smiths a hour to go to Beijing by a plane. [正] It takes the Smiths an hour to go to Beijing by plane. [析] 1.表示“……一家人”用结构“the + 姓氏复数”; 2.our 一词的第一个字母不发音,它是以元音音素开头的,所以“一小时”要用 an hour; 3.用介词by表示“乘坐”某种交通工具时,交通工具名词前不加任何冠词。 [第八类] 句法类 15. ――你不是学生吗? ――不,我是学生。 [误] ――Aren’t you a student? ――No, I am. [正] ――Aren’t you a student? ――Yes, I am. [析] 对否定疑问句的回答是用Yes还是用No,这取决于实际情况:如果事实是肯定的,就用Yes表“不”;如果事实是否定的,就用No表“是的”。