小学五年级英语试卷 - 五年级英语上试题

时间:2019-03-26分类:英语

小学五年级英语试卷

小学五年级英语重点综合试卷

满分:60分。姓名:

一、选出不同类的单词。(10分)

( )1 A、winter B、cool C、spring D、summer

( )2 A、cool B、cold C、warm D、walk

( )3 A、skate B、swim C、climb D、season

( )4 A、first B、two C、second D、third

二、找出单词的正确译文,将其标号填入前面的括号内。(10分)

( ) 1.spring A.春天 B.季节 C.夏天

( ) 2.morning A.下午B.中午C.上午

( ) 3.May A.五月B.三月 C.六月

( ) 4.write a letter A.写报告 B.写信 C.写电子邮件

( ) 5.swim A.游泳 B.荡秋千 C.跑步

三、选择填空。(共20分)

( )1. My parents usually get up ________ 6:40.

A. on

B. in

C. at

( )2 . ----What's the date today?

----____________

A. It's Tuesday.

B. It's cool C. It's April 1st.

( )3 . ----Is Amy answering the phone?

----____________

A. Yes, he does.

B. No, she is writing a letter.

C. No, he isn't.

( )4. There is a call ____ you.

A. for

B. on

C. at

( )5. ----__________?

----They are listening to music.

A. What do they do?

B. What are you doing?

C. What are your grandparents doing?

( ) 6. This is __________________duck.

A. my

B. an

C. you

( ) 7.He’s __________________ an e-mail.

A. writing

B. write

C. written

( ) 8. __________________ they playing sports?

A. Are

B. Is

C. Am

( ) 9. Winter __________. Zoom and Zip don’t skate. They sleep.

A. coming

B. come

C. comes

( ) 10. I’m making a birthday cake for ______________family.

A. we

B. us

C. our

四、选择正确的答句。(10分)

( ) 1. What do you do on the weekend?

A. No, I'm going hiking.

( ) 2. When is Children's Day?

B. I'm doing homework.

( ) 3.Which season do you like best?

C. June 1st.

( ) 4. Are you climbing the mountain? D. Winter. I can play with snow.

( ) 5. What are you doing?

E. I often do homework and go hiking.

五、阅读理解(10分)

Mike: Hello. This is Mike. Is that Wu Yifan?

Wu: Yes, this is Wu Yifan. What are you doing, Mike?

Mike: I'm watching TV. What are you doing? And how is everybody doing?

Wu: Just fine. I'm doing the dishes. My father is writing an e-mail in the study. My

mother is sweeping the floor. And my brother is playing chess with my sister.

Mike: What do you do on the weekend?

Wu: I visit grandparents and go shopping.

Mike: Do you want to go to the nature park?

Wu: Sure. What time?

Mike: At 1:30.

Wu: OK. See you later.

Mike: Bye.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

.

( ) 1. Wu Yifan is watching TV.

( ) 2. Mike is doing the dishes

( ) 3. Wu Yifan's father is writing an e-mail in the bedroom.

( ) 4. Wu Yifan visits grandparents and goes shopping on the weekend.

( ) 5. Wu Yifan wants to go to the Children's Park at 1:30 with Mike.

五年级英语题目

五年级英语题目 悬赏分:5 - 离问题结束还有 14 天 23 小时

1、用合适的单词把句子补充完整:

He is good ________ swimming.

答案:at (词组 good at 擅长)

2、Tom gets ________ at seven every morning.

答案: up (词组get up 起床)

3、What’s wrong ________ you?

答案: with (固定搭配)

4、It’s time ________ breakfast.

答案: for (固定搭配)

5、Can you sing a song ________ English?

答案:in (用英语唱歌)

6、He looks ________ his father.

答案: like (他长得像他爸爸)

7、Please listen(听) ________ me carefully.

答案: to (listen to)

8、It’s too cold. Put ________ your coat.

答案: on (put on 穿衣服)

9、I go to school ________ foot every day.

答案: on (on foot 步行)

10、I work ________ Monday to Friday.

答案: from (from……to……从……到……)

11、He is ill, so he is staying ________ bed.

答案: in (staying in bed卧床休息)

12、Don’t be late ________ school.

答案: for (别迟到)

13、Betty is English. What ________ you?

答案: about(Betty是英国人,你呢?)

14、Do the students stay at home ________ Saturday?

答案: on (用介词on表示在星期几)

15、My mother cuts(切) the cake ________a knife(小刀) .

答案: with (用小刀切)

16、We’ll play football ________ class.

答案: after (下课后踢球)

17、Can you tell me the way ________ the zoo?

答案: to

18、Let’s count(数) the numbers ________ one to one hundred.

答案: from

19、____ all animals. Cheetahs can run fastest.

答案: In (在所有动物里, 猎豹 跑得最快)

20、He works hard, and he can catch up _____ others.

答案:with (catch up with 赶上)

五年级的这个小朋友啊 我之所以告诉你答案是因为你的问题这么多这么整齐地打上去不容易!!!

但是你自己一定要动脑筋去做题目 不能等着别人给你答案啊!!

所以大部分题目后面我都告诉你该题的解答原因了 希望能帮助你!

五年级英语期中试卷(上学期)