初中英语重点句子怎样训练 - 初中英语翻译句子练习

时间:2018-07-20分类:英语

初中英语重点句子怎样训练

这个只要注意人称时态就好,上课认真听下,自己琢磨下,如果不懂要多问老师,也可以多看点例句或者多练习。

求初中英语主动语态变被动语态的句子练习题

Ⅰ.把下列主动语态改为被动语态:

1. We often use a recorder in our English class.

2. They will show a new film next week.

3. When did they build the house?

4. I saw the boy enter the room.

5. Will they show a new film next week?

6. Have they posted the letter yet?

7. We often see him help his classmate.

8. You must turn off the light before you go to be.d

9. Who is repairing the bike?

10. The student should learn all the texts by heart.

Ⅱ.选择填空:

1.The reading room ________ yesterday afternoon.

A. cleaned B. is cleaned C. was cleaning D. was cleaned

2.The workers were made ________ ten hours a day.

A. work B. to work C. working D. worked

3.Food ________ in a cool place in summer.

A. must keep B. mustn’t keep C. must be kept D. mustn’t be kept

4.His father ________ to work in Hong Kong 3 years ago.

A. sent B. was sent C. has sent D. has been sent

5.The pen ________ well.

A. writes B. is written C. was written D. writing

6.Great changes ________ in the town since 1988.

A. have taken place B. have been taken place

C. has taken place D. has been taken place

7.Our compositions must ________ next Monday.

A. be hand in B. be handed in C. handed in D. be handing in

8.The child will ________ back to his parents next month.

A. sent B. send C. be sent D. be sending

9.________ his work ________ yet?

A. have…been finished B. has …been finished

C. has …finished D. have…finished

10.The classroom ________ now

A. is cleaning B. is being cleaning

C. is being cleaned D. is cleaned

Ⅲ.用适当时态和语态的动词填空:

1. Can he ________ (speak) English?

2. What language ________ (speak) in that country?

3. The film ________ (show) many times since last Sunday.

4. These TV sets ________ (make) in SiChuan.

5. It has got so dark. Would you please ________ (turn) on the light?

6. A new hospital ________ (build) in this area now.

1. ________ the book ________ (return).

2. Rice ________ (grow) in the south.

3. The window ________ (not break) by the boy.

4. I ________ (tell) he ________ (not come) just now.

Ⅳ.将下列句子改为被动语态,并根据情况保留或去掉动作的执行者

1. They will say nothing more about this matter.

2. They have made some flowers of silk.

3. He wrote a poem.

4. The students are planting some trees and flowers.

5. They are to open up a new business next week.

6. Children couldn’t have done all this damage.

7. All of us will see him off at the airport.

8. They feed the tigers at the zoo three times a day.

9. You must hand in your homework before five.

10. People say that she is a good teacher.

Ⅴ. 用所给动词的正确形式填空

1. English ________ (speak) in many countries.

2. Information in short-term memory ________ (can, not, keep) very long.

3. After that, one of the lights _______ (turn off) and the rat had to wait for a short time.

4. Just a few years ago, tomatoes _______ (believe) to have magical powers, making people who ate them fall in love.

5. It is said new copies of the book _______ (print) now.

6. The old house _______ (pull) down next month.

7. In the old days, the children _______ (take care of) by the mother because she did not work outside the house.

8. Needless to say, the second list of words ___ (can, remember) more easily than the first one.

9. She _______ (send) to another village when I got there.

10. The teacher said that we _________ (give) another chance some time next month if we failed in the exam.

参考答案

I、1.A recorder is often used in our English class.

2.A new film will be shown by then next week.

3.When was the house built by them?

4.The boy was seen to enter the room.

5.Will a new film be shown by them next week?

7.He is often seen to help his classmate.

8.The light must be turned off before you go to bed.

9.Who is the bike being repaired by? (By whom is the bike being repaired?)

10.All the texts should be learned by heart by the students.

II、

1.D 2.B 3.C 4.B 5.A 6.A 7.B 8.C 9.B 10.C

III、

1.speak 2.is spoken 3.has been shown

4.are made 5.turn 6.is being built

7.Has returned 8.is grown 9.wasn’t broken

10.was told didn’t come

Ⅳ.1. Nothing more will be said about this matter.

2. Some flowers of silk have been made by them.

3. A poem was written by him.

4. Some trees and flowers are being planted by the students.

5. A new business is to be opened up next week.

6. All this damage couldn’t have been done by children.

7. He will be seen off at the airport by all of us.

8. The tigers at the zoo are fed three times a day (by them).

9. Your homework must be handed in before five (by you).

10. It is said that she is a good teacher. (That she is a good teacher is said by them.)

Ⅴ. 1. is spoken 2. cannot be kept 3. was turned off 4. were believed

5. are being printed 6. will be pulled 7. were taken care of

8. can be remembered 9. had been sent 10. would be given

英语句子成分(主语)练习题

一般来说,谓语动词前面的名词代词即为主语,表示动作的执行者。

1.Little streams

2.She

3.One-third of the students in this class

4.To swim in the river

5.Reading books

6.The rich(the加形容词表示一类人)

7.to master a foreign language此句为不定式作主语,而it是形式主语,代替后面的不定式

8.When we are going to have an English test 此为一个主语从句

1.I and my brother 改为my brother and I,把他人放在自己的前面,以示尊敬

2.Neither book is interesting,neither 后接单数,谓语动词用单数

3.There are two men doctors in this hosrital 涉及到男女职业时,复述两个都变,如women teachers

4.Either you or he is wrong,就近原则

5.Not only he but also I am interested in the film.同上就近原则

6.Tom together with his classmates is going to park tomorrow.此句中together with his classmates并非主语。主语仅为Tom。

7.Taking a taxi is very easy in our city now.动词原形不能作主语,动词作主语时一般采用动名词形式,即在后面加ing,或者前面加to用不定式也可以。即To take a taxi is very easy in our city now.

8.To attend the meeting is very important.原因同上。

最新推荐

请问您有高中英语听课记录吗万分感谢 - 高中英语听课记录

管理类联考数学答案不太懂16题答案形如怎么就对应题目式 - 2004管理类联考数学

2017女声流行歌曲英文b开头字母属于轻音乐是什么歌急 - 2017流行英语歌曲

一篇关于老师的作文(400字以上) - 老师的爱作文四百字

小学同步优化测控练习数学45464748 - 小学同步测控数学

2013济南中考数学试题 - 济南中考数学

母爱作文900字 - 换得母爱作文

我的兴趣爱好作文600字我喜欢篮球哦 - 兴趣爱好作文600字

中考作文如果写一篇关于读书的文章要写三次经历分别用三篇 - 中考满分作文优秀段落200

我要写一篇dota与数学研究性学习的论文要150字 - 我与数学论文1500字

谁能估计一下今年福州市中考语文文言文考哪篇 - 2015福州中考语文

求新东方剑桥商务英语BEC视频教程高级精华班132讲电子教 - 剑桥英语教材视频

写篇感恩有信感谢有你的作文 - 感谢有你作文500字15篇

金融数学最好考什么证 - 金融数学中v表示什么

外研初中英语录音(MP3) - 初中外研社英语录音

上海虹口区新概念英语培训机构价位谢谢 - 新概念英语培训班价格

英国大学和预科的数学教材最好还能给下国内网购链接谢谢各 - 英国使用中国数学教材

人教版数学八上期中考试试卷及答案 - 人教版八上数学试卷

高一数学必修二圆的方程问题 - 高一数学必修2圆与

1995年全国数学建模A题 - 2003年数学建模a题