您好,欢迎来到 作业展!
手机访问
Widely known as China's“father of space technology“and“king of rockets,“Qian Xuesen died on October 31,2009,at the age of 98.Qian Xuesen was born in Shanghai in 1911.He graduated in 1934 from Shanghai Jiaotong University.The same year,he traveled to the US to study.He received his Doctor's Degrees in both math and space science in the US.After he graduated,Qian began to work for the US Army.He was very smart and rose quickly.By 1945,he was already writing reports on the latest military(军事的)developments for the government.In 1955,Qian decided to return to China with his wife and two children and work for his motherland,although his road home was not smooth.His return brought China the hope of developing its space science.Qian was in charge of(负责)the research and development of China's missile(导弹),rockets and spacecraft.He often spent days and even months at the testing grounds.He shared his knowledge with his partners.With the scientists'efforts,China becomes one of few countries in the world to have nuclear (原子核的)and space technology.Qian has made great contributions(贡献)to the country.“I'll do my best to help our nation to live with dignity (尊严)and happiness,“Qian told reporters before heading for China.And he kept his promise.56.What does the passage mainly talk about?___A.Qian Xuesen's life story.B.Qian Xuesen’s education in the US.C.Qian Xuesen,s working experience in China.57.How many years did Qian Xuesen study and work in America?___A.Less than ten years.B.More than ten years.C.Only 5years.58.The underlined word“rose”can be best replaced by___.A.became successful         B.became popular         C.became proud59.The reason why Qian Xuesen returned to China was that___.A.He was promised to be well paidB.He hoped to live with his familyC.He loved his country and wanted to work for his motherland60.Which of the following statements is TRUE about Qian?___A.He graduated from Shanghai Jiaotong University in 1945.B.He got two Doctor's Degrees both in math and medicine.C.He played a very important role in China's development of space technology._上海交大曹正富教授

56.答案:A.主旨大意题;通读全文,本文是说钱学森一生的故事,说到他的出生,学习和工作经历,所做的贡献以及去世,故选A.
57.答案:B.推理判断题.根据He graduated in 1934 from Shanghai Jiaotong University.The same year,he traveled to the US to study是1934年去美国学习,In 1955,Qian decided to return to China with his wife and two children 1955年回中国,1995-1934=21,故在美国学习工作了21年,超过十年,故选B.
58.答案:A.词义猜测题.根据后文By 1945,he was already writing reports on the latest military(军事的)developments for the government 他已经在写关于政府最新的军事发展的报告,说明他获取了成功,故rose是rise的过去式表示上升,也就是成功,故选A.
59.答案:C.推理判断题.根据In 1955,Qian decided to return to China with his wife and two children and work for his motherland是说他想要为祖国工作,以及I'll do my best to help our nation to live with dignity(尊严)and happiness说明钱学森爱国想为祖国工作,才回到中国,故选C.
60.答案:C.判断正误题.根据His return brought China the hope of developing its space science.中国带来发展航天科学的希望.以及后面China becomes one of few countries in the world to have nuclear (原子核的)and space technology.中国成为在世界上的拥有核武器和空间技术的少数国家之一.说明他在中国的航天技术发展中起着重要的作用,被称为father of space technology航天之父,故选C.

Copyright © 2019作业展版权所有